LÄS MER: "Han kommer från en stor klubb"

På onsdagsförmiddagen klev Jesper Emanuelsson in på isen i Himmelstalundshallen för sitt allra första träningspass med Vita Hästen.

– En morgonvärmning innan matchen, skönt komma igång med laget och träffa spelarna lite, säger den 19-årige forwarden med Skövde som moderklubb.

Artikelbild

| Jesper Emanuelsson.

Det blev snabba ryck när han skulle lämna SHL-klubben Frölunda för en utlåning till allsvenskans jumbolag.

– Jo, det gick ganska snabbt, Frölundas sportchef (Fredrik Sjöström) kom och snackade med mig i gymmet så det var bara att åka hem, packa och åka hit egentligen, säger Jesper efter avslutat debutpass i "Himpa".

Han svarade för en stark fjolårssäsong i Frölunda, då det bland annat blev 28 matcher i SHL för Jesper, men den här säsongen har det gått tyngre, delvis på grund av dubbla skador under hösten. Han lånades ut till Hanhals i division 1 för att komma igång och nu är han skadefri och redo för näst högsta serien.

Något han ser fram emot.

Artikelbild

– Jag har rätt bra koll på allsvenskan egentligen, spelade två matcher med Björklöven förra säsongen, känner till hur spelet är och hur det har gått för lagen. Det har gått lite tyngre för Hästen, som jag förstått det, så nu ska det bli kul att komma hit och försöka hjälpa dem att komma uppåt igen, säger Jesper.

Fyra SHL-matcher har han spelat den här säsongen, samt några i CHL. I Hästen hoppas han kunna bidra med en offensiv styrka.

– Hålla i pucken och skapa lägen åt mig och andra och så där, jag vill ha mycket puck. Jag kan både göra mål och passa men föredrar väl en passning kanske, säger han med ett skratt.

– Formen är på uppgång, kanske inte 100 procent än men känner att jag blir bättre och bättre för varje match jag spelar så kul att komma hit och få spela nu, säger Jesper.

Det blir en rejäl utmaning direkt när Hästen tar emot Leksand på onsdagskvällen.

– Väldigt kul att få komma in direkt i hetluften, spelarna i laget känns positiva så jag tror på en bra chans att knipa en trepoängare, säger senaste förstärkningen till Vita Hästen.