LÄS MER: Smedbyfirman gjorde jobbet

LÄS MER: "Sama" tackade för hyllningen

LÄS MER: Han är anmäld till disciplinnämnden

4–2-seger mot Västervik I onsdags kväll följdes av några timmars sömn innan spelare och ledare i Vita Hästen tog plats på bussen för en långresa. Vid åttatiden på torsdagsmorgonen rullade de från Himmelstalundshallen och beräknades komma till Örnsköldsvik under tidig kväll.

– Vi tycker det är bättre att komma fram före middagen så spelarna kan röra på sig lite på gymmet, bada och basta lite på hotellet efter en lång resa, säger tränaren Leif Strömberg.

Han var nöjd med vinsten mot Västervik.

– Vi hanterade det bra. Om man vill dansa är det en fördel om man har någon att dansa med, Västervik bjöd inte upp till någon tango utan hoppades mer på nåt misstag från oss. Vi hade det tålamod som krävs i såna matcher, säger han.

Nu väntar Modo i en svår bortamatch på fredagskvällen. Senaste besöket i Fjällräven Center slutade riktigt tungt för Hästen när Modo satte segerpucken med bara elva sekunder kvar.

– Ja, det var inte roligt men vi lärde oss nåt av det också. Vi vet att de är skickliga men nu mobiliserar vi igen, säger Strömberg.

Poängen har trillat in på ett helt annat sätt efter nyår än innan. Tidigare missade chanser sitter nu allt oftare.

– Vi har tagit oss till enormt mycket målchanser hela säsongen, men har jobbat än hårdare med att flytta målvakt mer och fylla på lite mer för att hitta även chans två och tre. Vi jobbar med det vi kan göra, men samtidigt behålla vår defensiv, säger han.

Marcus Hellgren Smed fick chansen i målet mot Västervik. Viktor Kokman har gjort det bra tidigare. Vem som står mot Modo är inte bestämt. Konkurrenssituationen är tuff.

– Båda är heta och det är en bra tävling mellan Marcus och Viktor, men de backar varandra stenhårt och är superseriösa, berömmer tränaren.

Mattias Kalin hade förhoppningar om spel redan i onsdags, men beskedet från läkarna var inte riktigt det han och Hästen ville ha. Strömberg beskriver fingerskadan som "en komplicerad historia".

– Det måste till lite grejer till, men det kan komma ett positivt besked ganska snart. Vi väntar, allt beror på vad läkarna säger.

Kalin är dock inte med till Ö-vik. Det är inte heller långtidsskadade Simon Krekula och Henrik Nyberg eller Henrik Rommel, avstängd efter matchstraffet mot Västervik.

Situationen är anmäld till förbundets disciplinnämnd och under utredning.

– Onödigt gjort av honom, men han är ångerfull. Det handlar om att ge och ta, men samtidigt måste man behålla kylan och visa disciplin, säger Strömberg.