LÄS MER: Rauge hoppar av Hästens styrelse

LÄS MER: "Säsongen håller på att rinna ut"

Vita Hästens ordförande, och klubbchef, Yvonne Anglesjö kan summera en turbulent tid i klubben. Sportsligt är laget jumbo i allsvenskan och även utanför isen har det hänt en hel del. I söndags kväll meddelades att tre personer ur styrelsen i Vita Hästen Ishockey AB (elitverksamheten) lämnar sina poster – Rickard Rauge, Peter Flygt och Richard Lundqvist.

Orsaken var helt enkelt oenighet. Trion som nu hoppar av tyckte en sak, övriga fem en annan.

– Vi hade olika åsikter om hur vi skulle nå framgång på isen. Vi har diskuterat ganska lång tid, och ju längre tiden gick desto mer oeniga blev vi. Jag har försökt att få styrelsen att bli enig i frågan, det är min uppgift, men jag lyckades inte med det, säger Yvonne.

I exakt vad bestod oenigheten?

– Ena gruppen, vi som är kvar, ville tillföra mer energi och kraft i form av spelare på isen. Det ville inte de andra. Vi anser inte att man kan spara sig ur en kris, och man kan inte heller bromsa i en uppförsbacke.

Direkt i samband med trions avhopp från bolagsstyrelsen presenterades rutinerade backen Daniel Josefsson som klar för en återkomst i VIta Hästens dress.

– Josefsson har varit i vår "pipeline" ett tag, nu tryckte vi på knappen. Det hade inte skett om de här tre hade fått som de ville, säger Yvonne, som dock väljer att tona ner de senaste dagarnas åsiktsskillnader.

– Jag har full respekt för att vi tycker olika. De tre sitter kvar i föreningsstyrelsen och det finns ingen konflikt eller osämja i övrigt.

Splittringen kan knappast enbart ha gällt värvningen av Josefsson, utan att även fler nya spelare kan vara på gång. Det är inget som Yvonne Anglesjö varken vill bekräfta eller dementera.

– Vi jobbar på att hitta olika lösningar, det är vad jag kan säga i nuläget, säger hon.

Hur mycket kan ni göra med nuvarande ekonomiska läge?

– Det är ju en något ansträngd ekonomi naturligtvis. Vi har gjort en stor resa med mycket med oss i bagaget, och har av den anledningen inte mycket till buffert. Vi kommer ju på inget sätt äventyra Vita Hästens ekonomi utan de val vi gör är genomtänkta.

Jumboplatsen i serien har gett upphov till en del frustration bland lagets supportrar. Yvonne bedömer dock att stödet är gott.

– Sponsorer, supportrar och vi är väldigt överens om att det måste bli en bättre produkt på isen. Den måste börja leverera. När sponsorerna ser att vi har handlingskraft sluter de upp bakom oss. Hästen Fanz supporterinsamling tickar också på, ett otroligt fint initiativ, allt är välkommet, säger Yvonne.