LÄS MER: Hästen toppar kvalserien

LÄS MER: Hästens tre bästa mot Boden

LÄS MER: Så var matchen mot Boden

Artikelbild

Enligt sajten Hockeypuls ska 26-årige Fish vara högaktuell för en övergång till Södertälje till nästa säsong. Kontraktet med Hästen går ut efter kvalserien, men Fish själv vill inte blicka längre fram än här och nu.

– Det är de tiderna nu, när det ryktas hit och dit. Jag har dock 100 procent fokus på det här, och gör allt för den här klubben och det här laget för att vi ska klara det här, sa Fish efter 3–1-segern mot Boden på söndagskvällen.

Var spelar du till hösten?

– Det vet jag inte än.

Artikelbild

Mot kvalseriens jumbo bidrog Fish med en assist till Victor Lindmans projektil fram till 2–0 i slutet av den första perioden. Så långt allt väl för hemmalaget, men i de två övriga perioderna låste sig spelet och det handlade mest om kamp, bök och stök längs sargen.

– Inte så vackert och egentligen ingen bra match över 60 minuter. Vi är bara nöjda med första perioden men det är sånt man får slipa på inför nästa match. Vi tar vinsten och tre poäng alla dagar i veckan oavsett hur vi spelar, sa Fish.

Artikelbild

Kan det ha gått lite väl lätt första 20?

– I så fall en omedveten sak, man får gå till sig själv, vi fick en jättebra start och var jättenöjda efter första, sen blev det lite passivt och övermod, vi gjorde inte det enkla som ofta ger utdelning. Det svåra, som inte ger utdelning, försökte vi oss på och då kom de in i matchen mer och mer, de är vana vid sån här kämpa- och slithockey där det inte är så vackert. Då blev det ju jämnt, sa han.

Så var det. Reduceringen hängde i luften, och kom också i slutet av andra perioden. I slutperioden hade båda lagen bra lägen, men först i tom kasse kunde Vita Hästen säkra segern tack vare Mattias Becks 3–1-mål med mindre än två minuter kvar.

– Det var ingen panik i båset utan vi jobbade på och ibland får man kämpa också, men enklare kan vi spela.

Fish spelar kvalserie för tredje året i rad, och vet vad som krävs.

– De kvalserier jag har varit med i har gått upp och ner, men trots att man har sämre perioder är det vinster som gäller. Vi ska inte vara bra om tio matcher utan här och nu. Man är supernöjd när man tar tre poäng och så får man rannsaka sig själv och försöka göra det bättre nästa match.

Tränaren Sune Bergman pustade ut efter holmgången i Himmelstalundshallen.

– Vi kommer få slita hela tiden, det är inget märkvärdigare än så. Efter en bra första blev vi liksom oroliga på nåt sätt. Inget flyt i spelet utan bara kamp hela tiden. Spelarna är vana att få stryk mycket och då blir det stressigt på en gång, men nu har vi vunnit några matcher så hoppas det kan gå över – att rädslan att förlora ibland är större än viljan att vinna. Det är klassiskt.

– Men vi ska inte klaga för mycket, vi har förlorat en match bara. Nu ska vi fortsätta jobba på, jag skulle tro vi behöver 18–19 poäng för att klara oss. Det siktar vi på, sa Sune.

Halvvägs in i kvalserien toppar nu Hästen tabellen. Närmast väntar Hudiksvall borta på onsdag.