Några dagar till har Ingemar "Igge" Eriksson och Stefan Falkhäll med den svenska truppen kvar i ESBC, European Senior Bowling Championship, i Wien 2018.

Sportsligt har det gått bra. Tillsammans med Staffan Berglin har Igge Eriksson spelat hem en EM-bronsmedalj i tvåmanna. Inte den största meriten i norrköpingsbowlarens karriär, men en skön bekräftelse.

– Lite roligt är det att se att man fortfarande kan prestera bra, säger 71-åringen från en av tävlingshallarna i världsstaden.

Norrköping har tidigare varit värd för mästerskapet, första gången 1998, senast 2012. Nu har Igge Eriksson som sitter i mästerskapets presidium presenterat Norrköpings upplägg inför 2021.

– Och valet blev Norrköping.

Hur stort är det värdskapet?

– Det är världens största bowlingtävling. Det kommer spelare från 27 länder och över 1000 spelare. Det blir en del hotellnätter, samtidigt som det är mycket saker runtomkring. Det kommer inte bara engagera en hall utan Vilbergen, Haga, Finspång och Katrineholms bowlinghallar. På så sätt kommer alla klubbar vara engagerade, berättar Igge.

Norrköpings Kommun har varit med och stöttat tidigare.

– Ja de har varit med och behjälpliga. När vi arrangerade senast fick vi låna Flygeln och på avslutningsbanketten höll vi till i Teknikhallen i det som tidigare hette Nya Parken.

Hur många kommer jobba med det och vad kommer du ha för roll?

– Det blir många, ett 50-tal olika engagerade i olika klubbar. Jag var Tournament leader senast, men jag är 71 år idag så jag hoppas någon annan kan ta den rollen. Vi får se, något kommer jag att göra.