– Jag sover ju nästan aldrig och ser.många lopp om nätterna från USA. Jag såg den här och blev imponerad och hade tur att den gick ut på en "sale". Så jag slog till och det verkar vara en bra affär.

Onekligen.

Solvallatränaren Stefan Melander köpte Zack’s Zoomer på auktion i Harrisburg i fjol. Priset: endast 55 000 dollar, cirka en halv miljon kronor, och efter lördagens storloppsseger på Mantorptravet har den affären nästan betalat sig. Triumfen i Ina Scots Ära belönades med 300 000 kronor och i sulkyn satt Örjan Kihlström, som åter anlitas av Melander efter ett drygt år då han använt sig av andra kuskar på sina hästar.

Artikelbild

| Ulf Eriksson bjöd på segergest efter segern med Milligan´s School i Östgötaloppet.

Även Kihlström var imponerad av fyraåringen.

–  Zack’s Zoomer var en riktigt bra häst. Det var en hård öppning men han försvarade sig bra, sade Kihlström som övertog ledningen med Zack´s Zoomer efter en tuff duell i inledningen med Calle Crown och Christoffer Eriksson (första varvet travades efter snabba 1.12,5).

Stefan Melander och Örjan Kihlström dominerade inte bara i Ina Scots Ära utan satte sin prägel på hela V75-dagen på östgötabanan. Kihlström tog en V75-trippel som kusk (Zack´s Zoomer, Dom Perignon i klass 1-försöket och Urban Kronos i Bronsdivisionen) och Melander fick fira ännu en tränarseger när han såg sin Milligan´s School vinna Gulddivisionen, tillika anrika Östgötaloppet, med UIf Eriksson i sulkyn.

Favoritduon On Track Piraten och Anna Mix duellerade i ett hårt tempo i täten och även om ledande "Piraten" stretade emot i stor stil från spets så var han chanslös när Ulf Eriksson kastade loss på upploppet med överraskningen Milligan´s School, som hade krafter sparade efter en invändig resa.

– Jag hoppades på en lucka och när den kom var hästen riktigt bra. Kanske kan man ha något stort på gång här, sa Ulf Eriksson och nickade mot skötaren Cattis Lundström i vinnarcirikeln.

Eriksson bjöd för övrigt på lördagens gladaste segergest när han passerade mållinjen med femåringen som tävlat framgångsrikt i Nordamerika under två år men som hittills inte fungerat som önskat i Sverige.

Inte förrän nu, vill säga.

– Jag kom på hundrameter från mål att det skulle bli min första seger i guld och det kändes jäkligt kul. Man har ju hållit på några år och kämpat, sade Eriksson.

Vinnaroddset på Milligan´s School: 15 gånger insatsen – och många hade därmed tappat chansen till sju rätt redan efter den tredje avdelningen.

Sju rätt belönades till slut med 124 226 kronor i solgasset på Mantorptravet.