Det resultatet gjorde henne till både seger- och vinstrikaste amatör på huvudstadsbanan Solvalla.

Rebecca Dahlén var under åren 2013-2016 licenserad på Mantorp, då som sambo med unge proffstränaren Jesper Hedqvist. Redan då såg man att den här unga tjejen hade riktiga körhänder och förmågan att få hästarna att springa ända fram till mållinjen.

Kärleken tog slut i Mantorp och efter en sejour i hemtrakterna Värmland, satsade hon på att utbilda sig som hovslagare. Därefter kom en ny kärlek in i bilden och numera håller Rebecca Dahlén på i Heby utanför Enköping och har sin licens på Solvalla.

De tre senaste tävlingsdagarna på Mantorpstravet 2018 har Rebecca fått besöka vinnarcirkeln. Alla hennes tre vinnare har varit överraskningar. Först skrällvann hon med Lajos Fawör till hela 43 ggr insatsen. Det gjorde att hon blivit mer påpassad av spelarna, för hennes andra vinnare Elegant Frost gav knappt 9 ggr pengarna. Igår steg oddset till drygt 12 ggr insatsen när hon spurtvann med Omega Broline.

Till att lotsa Omega Broline först över mållinjen hade ingen körsven lyckats trots 40 försök. Men nu när Rebecca Dahlén fick chansen så var det dags för första triumfen.

-Jag fick order av tränaren Jörgen Axén att köra med lite marginal, då hon är rädd av sig och har lätt att galoppera. I värmningen kändes hästen bra, så jag hade nog mer förhoppningar än tränaren när vi körde ut till start, berättade Rebecca efter skrällen.

In på upploppet ledde favoriten I’m A Believer för Kim Eriksson, när bakomvarande andrahandsfavoriten Nouvelle Madelene och Veijo Heiskanen närmade sig snabbt. Bakom smög Omega Broline.

-Hästen hängde töm rejält, så trodde aldrig jag skulle få ut henne i banan och kunna anfalla. Men så har jag vinnarinstinkten, så jag drog och drog i tömmen och till slut kunde vi attackera. För mig är det en gåta varför hon aldrig vunnit tidigare, för jag tyckte det kändes som att Omega Broline var en bra häst.

När man ser Rebecca Dahlén köra så märker man att hon sällan använder någon större drivning i slutstriderna. Hur får hon då hästarna att gå ända fram till mållinjen?

-Jag vet egentligen om jag gör något speciellt. Men jag försöker hålla hästarna på bettet hela vägen. Släpper dom bettet så tror många hästar att loppet är över. Det är mitt sätt att köra och just nu fungerar det fint för mig, avslutar den alltid glada amatörtjejen.

Idag basunerade också Svensk Travsport att Rebecca Dahlén fått titeln som månadens travprofil. Det kunde inte bättre firas än att skrällvinna på Mantorp.

-Sedan i oktober ifjol har jag vunnit sju segrar på Mantorp, så därför måste det vara min favoritbana.