59-årige Johnny Takter sätter punkt för sin mångåriga, och mycket framgångsrika, karriär som travtränare. Det meddelade han på söndagskvällen i ett brev via sin mentale coach Stig Wiklund, uppger travronden.se.

Johnny Takter, som är född i Linköping men uppväxt i Hageby i Norrköping, inledde karriären som travtränare på Mantorptravet 1976.

Nuvarande hemmabana är Jägersro och genom åren har han tillhört eliten bland svenska kuskar. Han har vunnit massor med stora lopp och har totalt en bit över 3 000 segrar som kusk.

Nu tackar han för sig. Det blir två lopp till den närmaste veckan, på tisdag på Solvalla och på torsdag på Jägersro. Sen är det sluttävlat.

Så här skriver han i brevet, enligt Travronden:

"I hela mitt liv har jag hållit på med hästar och trav. Jag började hos min far, Bo William, därefter har jag varit tränare och kusk. Jag har genom åren fått köra fantastiska hästar och vunnit väldigt många fina travlopp. Det har varit en stor ära för mig att fått köra fina hästar och vinna lopp både i Sverige och utomlands. Jag har vunnit alla stora travlopp som jag velat vinna. Det krävs ett oerhört engagemang och motivation att hålla på med trav på toppnivå. Ständigt nya tävlingar och travbanor. Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå. Det här har jag känt en längre tid och successivt har den känslan blivit allt starkare. Då är det inte rätt mot hästarna, tränarna, spelarna och sporten att fortsätta. Därför har jag tillsammans med min mentala tränare Stig Wiklund, bestämt mig för att sluta att köra travlopp. Stig har motiverat mig de senaste åren att fortsätta att hålla på och det är jag tacksam över. Det här beslutet har växt fram i en process hos mig själv under en längre tid. Och nu är jag vid vägs ände! Därav mitt beslut. Nu vill jag gå vidare och göra något annat. Jag vill hitta nya spännande utmaningar utanför travet."