Widén är lagkapten för ett lag i ATG Tillsammans, "Widén 500", som innehåller ungefär 40 andelsinnehavare. Dessa fick dela på hela 5,5 miljoner efter helgens fullträff på V75.

– Vi spelar gratis i 257 veckor nu om det skulle gå dåligt. I fem år, säger Joakim Widén till Mantorptravets hemsida.

Det är inte första gången han prickar in storvinster. Ifjol blev det bland annat två storvinster på 400 000 kr respektive 300 000 kr.

Många står nu i kö och vill vara med i "Widen 500", där varje medlem satsar 500 kr per vecka. Men lagkaptenen själv nöjer sig med de cirka 40 som är med idag.

– Annars späds det ut så mycket om man vinner. Vi tar inte in några fler nu utan försöker köra på och ha roligt vi som är i stället. I morse (dagen efter storvinsten) bestämde vi att vi skulle träffas alla som vill när V75 går i Mantorp om två veckor. Då bokar vi bord i restaurangen och har lite party där, säger Joakim Widén till Mantorptravets hemsida.

Vinnarsystemet från Halmstad var ett så kallat reducerat system.

– Det är så jag spelar i mitt bolag och inför omgången i Halmstad kändes det närmast till hands att bygga runt Peter och Johan Untersteiner som ju brukar lyckas rätt bra på hemmabanan. Så utgångshästarna blev Johans Ambon Degato och Pastore Bob. Spiken Peter Untersteiner med Ultimate Wine, säger Joakim Widén.