LÄS MER: Så var matchen

Efter den håglösa insatsen mot Sirius för en vecka sen var det lite upp till bevis för IFK. Topplaget Häcken kom till Östgötaporten utan att ha förlorat sen maj – en tuff nöt att knäcka för "Peking". Men efter ett sent mål från Christoffer Nyman och en ännu senare jätteräddning från Isak Pettersson hoppade IFK upp på vinnarspåret igen.

– Riktigt skönt att vinna mot ett mycket bra Häcken. Det här är en av de svåraste matcherna och vi står för en väldigt bra prestation, sa Pettersson strax efter slutsignalen på Östgötaporten.

Artikelbild

| Christoffer Nyman gjorde 2–1-målet för IFK i segern mot Häcken.

Efter Nymans 2–1–mål, som föll i 79:e minuten, följde en sen anstormning från gästerna som radade upp chanser i slutminuterna.

Närmast av alla var tveklöst inhopparen Kwame Kizito som på en fast situation nådde högst i luftrummet och trodde han nickat in 2–2. Men Isak Petterssons svettiga enhandsräddning såg till att hela bollen aldrig passerade mållinjen.

– Det var väl en fin räddning, log han.

Hur ser du på situationen?

– Jag tror inte den var inne. Vi har sett på video efter matchen och det ser inte ut som att hela bollen är över. Men det är väldigt svårt att se, sa Pettersson som också fick medhåll från Häckentränaren Andreas Alm.

– Det ser inte ut som att den var inne. Så det var bra gjort av Pettersson och domarteamet, sa Alm på presskonferensen efter matchen.

Precis som i senaste segern mot AIK var det Christoffer Nyman som blev segerskytt. Han fick tån på bollen efter ett väl avvägt inspel från inhoppande Sead Haksabanovic. Ganska likt Jordan Larssons mål i första halvlek som då gav 1–0.

– Ett väldigt fint inspel från Sead och väldigt skönt att få det sena målet.

Vad tänker du kring er insats i matchen?

– Vi gör det bra. Jätteskönt att kunna studsa tillbaka efter en mindre bra match mot Sirius förra veckan, sa en nöjd "Totte" efter segern.

I och med segern fortsätter "Peking" att spöka för Häcken som man nu har nio (!) raka segrar mot. De tre inkasserade poängen gjorde att IFK hoppade upp på samma poäng som just Häcken men ligger alltjämt kvar på sjätte plats i tabellen. Nästa match för IFK är redan nu på torsdag då det vankas Europa League–kval. IFK far till Irland för det första mötet av två med St Patricks Athletic.