Det är en gammal surdeg som har jäst till sig.

Linda Nilsson, som driver Titans sportbar, har försökt nå en uppgörelse med Vita Hästen och ordföranden/klubbchefen Yvonne Anglesjö en längre tid.

Nu har hon låtit affärsjurister gå igenom alla sparade avtal och obetalda fakturor och tagit ärendet till inkasso. Sammanlagt kräver hon Vita Hästen på exakt 201 600 kronor.

Artikelbild

– Jag kommer ta strid efter strid och driva detta tills de betalar. Gör jag fel så står jag för det men jag tänker inte bli stampad på av någon som tycker sig ha rätt att behandla mig fel. Jag har försökt ge Hästen flera chanser att lösa detta på ett mera gynnsamt sätt men när hon stoppar ner huvudet i sanden och kör sitt eget race så kan jag inte hjälpa det, säger Linda om beslutet att ta det vidare till ett inkassoföretag.

Titans sportbar var en storsponsor till Vita Hästen under flera år. Som en del i det paketet levererade restaurangen bland annat mat och dryck till logerna i Himmelstalundshallen, samt att spelarna i Vita Hästen kunde äta lunch på Titans.

Dock skulle Vita Hästen betala för alla de gångerna och det har alltså inte gjorts, hävdar Linda Nilsson.

Linda Nilsson tycker också att flera andra av Vita Hästens åtaganden i avtalet inte har uppfyllts. Därmed betalade hon inte in full sponsringssumma de sista gångerna.

Hennes ursprungliga fordran på Vita Hästen var ännu högre men nu har hon "dragit av" delar av det för att gå Vita Hästen till mötes. Då landade siffran på 201 600 kronor.

– I utkastet som jag haft hjälp av affärsjurister att ta fram framgår allt. Där står det vad de kan dra bort från sin skuld till mig av de få åtaganden som de uppfyllt, säger Linda Nilsson.

Tvisten mellan Vita Hästen och Titans började redan innan Yvonne Anglesjö och den nya ledningen tillträdde. Ärendet kompliceras också av att Vita Hästen i sin tur har en pågående rättstvist med den tidigare säljaren Johannes Cakar, som var den som höll i Titans-avtalen.

Yvonne Anglesjö bestrider beloppet som klubben nu krävs på av Titans Sportbar.

Efter att ha rådfrågat Vita Hästens advokat om detaljerna i ärendet väljer hon att svara helt kortfattat i ett mail till Sporten:

"Vita Hästen och Titans har tidigare haft ett barteravtal där parterna bytt tjänster och där Titans blivit sponsor av Vita Hästen i utbyte mot tjänster som Titans levererat. Vita Hästen är därför inte skyldig Titans några pengar. Titans har tidigare, i maj 2017, krävt Vita Hästen på samma belopp genom inkasso, vilket bestreds av Vita Hästen även då", skriver Yvonne Anglesjö.

Yvonne Anglesjö och den nya organisationen har jobbat hårt med att sanera Vita Hästens ekonomi de senaste två åren. Sporten har varit i kontakt med kronofogden som har upplyst om att alla gamla ärenden där har betalats av.

Vita Hästen har också uppfyllt den senaste elitlicensen och för ett år sedan fick man även tillbaka sin F-skattesedel som man blev av med i september 2016.