Med flera spelare borta på grund av skador, avstängning och bröllop var Torstorp nederlagstippat borta mot Mjölby. Hemmalaget vann också med 3–2 men det blev spännande till slut.

Torstorp fick ingen bra start.

– Vi sa innan att det var blåställen på som gällde, vi förstod att det skulle bli en tuff uppgift. Sedan tog det mindre än en minut innan de tog ledningen. Vi började med bollen, hade ett anfall när de rensade upp till Emil Dagnäs som gjorde 1–0. Därefter lyfte vi oss och fick in 1–1 med fyra minuter kvar till halvtid, berättade Helmesjö.

Perfekt med ett psykologiskt mål innan paus?

Inte när Mjölby hann replikera med två mål till.

– Vi bjöd inte bara på ett utan två mål till före pausen. Då blev man ledsen. I paus sa vi att antingen bryter vi ihop och då vinner de med sex–sju mål. Eller så tar vi kampen. Och jag tycker att vi tog kampen. De hade lägen att avgöra men kunde inte utnyttja sina lägen och när vi fick in 3–2 med fem minuter kvar blev det spännande.

Hela vägen räckte det dock inte för Torstorp till slut.

– Det var rättvist att de vann, men sättet vi släppte in målen på känns lite bittert, sa Daniel Helmesjö om förlusten trots att Linus Andersson gjorde två mål.