Se och upplev guldmagin – 22 år senare

Inför nära 6000 åskådare i Himmelstalundshallen säkrade Norrköping Dolphins SM-guldet 1998. Vi sänder basketklassikern i repris på årsdagen.

Så här såg det ut när David Bergström och lagkamraterna firade 1998. På tisdag kan ni se guldreprisen.

Så här såg det ut när David Bergström och lagkamraterna firade 1998. På tisdag kan ni se guldreprisen.

Foto: Michael Svensson

Basket2020-04-17 20:00

Det är snart 22 år sedan. Kelly Grant ledde laget, David Bergström fick sitt stora genombrott och spelare som Fred Drains, Jeff Taylor och JD Sanders prydde en profilstark trupp. 

Sporten har tillsammans med Norrköping Dolphins tagit ett par rejäla spadtag i arkivet och grävt fram ett stycke basketmagi. Finalmatch 4 mellan delfinerna och Plannja Basket 1998 är en klassiker av oerhörda mått och på tisdag 21 april är det på dagen 22 år sedan Himmelstalundshallen fylldes och guldet säkrades 1998. Då passar vi på att bjuda på en repris av klassikern som visas klockan 19.00 på vår sajt för prenumeranter. 

”Den där kvällen, när guldet säkrades, hade liksom allt. Det blir häftigt att få uppleva det igen", säger NT:s chefredaktör Mats Willner som tillsammans med Gunnar Hagberg bjuder på en nostalgitripp i form av ett livesänt uppsnack på tisdagseftermiddagen.  

Robin Svensson, pressansvarig i Dolphins, är glad att kunna bjuda norrköpingspubliken på en riktig godbit.

”I dessa tider när liveidrotten ställs in såg vi en rolig chans att låta Norrköping uppleva det magiska guldet ännu en gång. 1998 var ett speciellt år och som underdog gå hela vägen och till slut välta Plannja i finalen var häftigt. Att vara David Bergström på sin egen garageuppfart har många varit efter det guldet", säger Svensson. 

Se finalen

Vad: Repris av match 4 i finalserien mellan Norrköping Dolphins och Plannja Basket

När: 21 april klockan 19.00 på NT.se och Folkbladet.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!