"Det har varit ett oerhört svårt beslut att fatta, men nödvändigt för att stärka organisationen", säger FFA-basen James Johnson i ett uttalande.

"Industrier över hela världen har påverkats allvarligt av covid-19-pandemin och fotbollen i Australien är inte något undantag", fortsätter Johnson.

I tisdags avbröts all australisk fotboll tills vidare – herrarnas A-league liksom landskamper och spel i lägre divisioner. Damernas W-league hann avslutas före stoppet.

"Denna utveckling påverkar många av FFA:s olika inkomstkällor, inklusive nationella registreringsavgifter, sändningsavgifter, sponsring, biljettförsäljning och statlig finansiering, så vi har behövt anpassa vår verksamhet för att säkerställa att vi kan fortsätta fungera," säger Johnson.

Svenske Ola Toivonen, som spelar i Melbourne Victory, har liksom resten av laget suttit i hemkarantän i drygt en vecka då laget var i Nya Zeeland för en A-league-match i mitten av mars.

Stanna hemma. Håll er friska och säkra och ta hand om era nära och kära, säger den tidigare landslagsspelaren i ett videoklipp på Instagram.