– Vi har flera spår som vi jobbar med, och det här är ett projekt som vi har. Det skulle kunna bli så, fem-sex brasilianska spelare och en brasiliansk tränare eller i alla fall i ledarstaben, säger Khalid Neshati, ledare i Linköping City och ansvarig för det nya bygget av "farmarlaget" AFK Linköping.

Den brasilianska tanken är att AFK kan bli ett försteg till Linköping City i värvningar av spelare från landet i Sydamerika.

I samarbete med en agentur i Brasilien skulle det hela drivas.

Brasilianaren Claudio Bueno Sartori, som redan i höst gjorde några inhopp i tvåan för AFK och tidigare har spelat för Bosna 92 i Örebro, är både agent och tränare och även spelare.

Claudio, som nu befinner sig i Brasilien, är aktuell att ta över AFK-laget till 2019. Han skulle i så fall anlända till Linköping i mars.

Redan i år spelade också Pedro Henrique De Freitas Carvalho i AFK-tröjan och det är ett exempel på spelare som efter matchning i division 2 kan komma upp och leverera i ettan med City.

Det är en lösning som City är intresserat av att utöka. Att det blir en naturlig trappa mellan City och ned till AFK.

– Det handlar om att få en billig finansiering av laget, det är en kostnadsfråga. Det var ett svårt år i år med AFK och det är viktigt att ha belägg för utgifterna. Med de brasilianska spelarna vill vi i så fall att agenturen sköter allt pappersarbete, säger Khalid Neshati.

I AFK Linköping har alla spelare som spelat i år erbjudits att vara kvar. Men ändå är det en hel del spelare på väg bort.

Adin Pehilj har valt nya division 3-klubben Mjölby AI och några spelare kan eventuellt gå dit.

Men det är värt att notera att bredvid de brasilianska spelarna så ska det finnas plats även för Linköpingsungdomar att komma upp och utvecklas.

– Vi vill lyfta Linköpingsfotbollen genom det här. Det ska vara för hela Linköping, vi vill ha lokala förmågor, säger Khalid Neshati.

AFK Linköping har haft testspel nu för de olika "akademilagen" och där kommer det att finnas vassa lag i U16, U17 och U19. Det ska bli lag i både pojkallsvenskan och juniorallsvenskan.

– Det ser bra ut. Vi har många som vill komma till oss och spela i våra lag, säger Pouya Koucheki, sportchef i AFK Linköping på ungdomssidan.

Koucheki menar att AFK:s främsta uppgift under City blir att utbilda ungdomar och slussa upp unga spelare till stans högsta lag i elitfotbollen.

– Det ska vara en naturlig trappa där spelare görs redo, säger Pouya Koucheki.

AFK Linköping kom tia i år som nykomling i division 2. Efter sammanslagningen med Linköping City beslutade City nyligen att satsa på att ha kvar AFK i tvåan. Det kan alltså bli med brasiliansk touch.