Varför riggar de inte en BMV-fälla?

Den som har råd med en dyr bil borde ha råd med garage.

Signaturen Tony S vill att BMW-ägare bygger garage. Polisen borde också rigga "BMW-fällor." Vad tycker du?

Signaturen Tony S vill att BMW-ägare bygger garage. Polisen borde också rigga "BMW-fällor." Vad tycker du?

Foto: Fredrik Persson

Debatt2019-11-18 09:57
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under hela hösten har det stulits delar från BMW-bilar runt om i Sverige och i vårt län har jag hört och läst om. Det är inga billiga bilar vi pratar om har jag förstått. Jag har ingen sån, men de som har det borde kanske vara lite mer rädda om sina dyrgripar och man kan ju tycka att den som har råd med en dyr bil också har råd med garage.

Nu menar jag absolut inte att den som får inbrott i sin bil, oavsett hur fin och dyr den än är, får skylla sig själv.

Naturligtvis ska man få ha sina saker ifred!

Däremot kan man ju undra vad polisen håller på med? Varför riggar de helt enkelt inte en BMW-fälla?

När de vet att en liga är i full fart i närheten så borde de ju kunna ha några patruller som spanar i ett område där man vet att det bor folk som har råd med fina bilar. De skulle till och med prata med BMW-ägare om att parkera sina bilar inom ett mindre område under en period för att underlätta för polisen att ta tjuvarna på bar gärning.

Fast det kanske skulle uppfattas som brottsprovokation av den svenska polisen, vad vet jag. Fast vad ska man annars göra för att få stopp på de här ligorna? Hittills verkar ju ingenting ha hindrat dem från att fortsätta på sina stöldturnéer land och rike runt.

Har också förstått att de utan att tullen kollar lastar lastbilar fulla med stöldgods och åker ut från Sverige för att sälja delarna i något av våra östliga grannländer. 

Jag börjar tycka att det är fler och fler saker som inte funkar som de ska i Sverige. Vad är det egentligen som händer? Och hur ska vi få stopp på det så att folk får ha sina saker ifred.

Karta: Lindö