Debatt Nu i helgtider så fylls tidningarna av uppmanande insändare från ekoterrorister, dvs militanta veganer och djurrättsaktivister, som vill ge oss köttätare dåligt samvete, få oss att sluta äta kött.

Något som dessa verklighetsfrånvända grupper helt har missat är Sverige är världsledande inom djurskydd, att våra lagar för att djuren ska ha det så bra som möjligt är de strängaste som finns. Svenska grisar och kossor mår väldigt bra och får endast antibiotika när de blivit sjuka till skillnad från många andra länder där de matas med mediciner i förebyggande syfte.

Det är också så att vårt svenska vackra unika väl fungerade landskap faktiskt måste ha betande djur för att bevaras. Många arter är beroende av öppna landskap, och att utrota insekter och djur är väl inte dessa ”balkongbiologers” agenda!?

Vi som bor på landsbygden, lever och verkar i naturen, ofta med daglig kontakt med djurliv,

förvånas och förfasas över denna okunskap, dessa fantasier och lögnaktiga förmaningar som fullkomligt svämmar över från alla håll. Att vi i Sverige plågar djur, att vi kan överleva på grönsaker, att djuren är som människor...

Att klimatet påverkas så mycket av kött är nog vår tids största hittepå! Vad sägs om att sluta köpa kläder som produceras under både omänskliga och miljövidriga former, att sluta använda palmolja som utrotar regnskogar och dess djurliv, att sluta äta s.k. ”ekologisk” mat, ofta importerad från andra sidan jordklotet!? Dubbelmoral så det skriker om det, vakna upp och börja tänk själv, använd sunt förnuft, det är min uppmaning!

Det är bara att beklaga att folk inte begriper bättre, många tror faktiskt på riktigt att det gula i ägget är en kyckling till exempel, man vet inte längre hur mat tillverkas, och det är riktigt skrämmande! Denna livsviktiga kunskap har den urbaniserade människan helt glömt bort. Folk i allmänhet vet inte hur man överlever om det inte skulle finnas förpackad mat i butiken.

Köp svensk mat, och strunta i all lögnaktig antiköttkampanj.

Jag önskar dig ett gott nytt år med goda svenska råvaror!