Ta itu med Finspångs verklighet istället!

Framtiden för näringsidkarna i centrum är fortfarande oviss.

Byggarbetsplatsen vid Vårdcentrum och avspärrningarna vid Joans längre ner på Bergslagsvägen vållar stora och onödiga besvär i Finspång; det skriver dagens debattör.

Byggarbetsplatsen vid Vårdcentrum och avspärrningarna vid Joans längre ner på Bergslagsvägen vållar stora och onödiga besvär i Finspång; det skriver dagens debattör.

Foto: Sören Boström

Debatt2019-12-10 09:14
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Visserligen har vi i SD tvingat kommunledningen att backa när det gäller att permanent stänga av fordonstrafiken förbi Bergslagstorget och restaurang Joans. Men avspärrningarna består och ingen tidsram har satts upp! 

Vi gör allt i vår makt för att pressa fram en tidsplan för att skyndsamt öppna upp genomfarten både förbi Vårdcentrum och Bergslagstorget. På senaste kommunstyrelsemötet fick vi motargument som att nyttjandet av P-platserna i centrum ändå är så låg. Att folk kanske undviker att parkera i centrum tack vare den dåliga tillgängligheten kan ju faktiskt ha spelat in här! 

Kan det finns en agenda bakom allt detta? Kan det vara så att medborgarna skall uppfostras? Att det helt enkelt skall vara krångligt att åka bil genom centrum. Man kan också fråga sig vilka beslut som fattats om det varit ett Coop-varuhus som drabbats ekonomiskt? 

Vi tycker att det är viktigt med ett levande och tillgängligt centrum. Ett centrum där även privata näringsidkare kan bedriva lönsam handel och inte riskera att behöva lägga ner verksamheten och kanske ytterligare förvärra arbetslösheten i kommunen bara på grund av ogenomtänkta politiska beslut. 

Vi uppmanar den styrande minoriteten från Centern, KD och Socialdemokraterna att för en stund ta av sig sina globala glasögon, släppa prestigen och sina agendor, titta ut genom fönstret för att se det lokala och ta itu med verkligheten i stället! 

Karta: Bergslagsvägen