Henrik Jonsson: Flera lyxbarnvagnar stulna.

"Polisen har tagit emot fyra anmälningar om stulna barnvagnar i området Gamla staden i centrala Norrköping den här veckan. Två av dem stals från trappuppgångar, varav en var fastlåst, natten mellan 14:e och 15:e mars. De andra två stals från förskolor i området under måndagen. Åsa Willsund, presstalesperson i polisregion Öst, menar att det är ovanligt att barnvagnar stjäls i den här omfattningen. Värdet på tre av vagnarna uppges vara mellan 12 000 och 15 000 kronor medan värdet på den fjärde vagnen är okänt.

– Det verkar som att man har riktat in sig på dyrare vagnar med ett värde över 10 000 kronor och att man helt enkelt tänker sälja dem vidare, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson."

Carolina Nilsson: Ambulansflyg får inte landa.

"De försöker styra så att landningar sker när flygplatserna är öppna. Men eftersom det handlar om ambulanstransporter händer det titt som tätt att de måste köra akutfall utanför öppettiderna. Då måste flygplatsen de ska landa på öppnas upp av en flygledare, något som brukar fungera bra. Men nu har Linköping/Saab flygplats meddelat att det ”inte längre finns någon telefonlista till flygledare att ringa vid uppkomna nattliga ambulansflygningar” från och med den 15 mars.

– När man ska öppna upp en flygplats på natten ringer man oftast sjöräddningen som har telefonlistor till flygledare som rycker in och öppnar, säger Robin Lindekrantz Ählman som är driftchef och pilot på Hummingbird."