Mikael Grip/Per Olsson: Utbildningschefen sparkas.

"Utbildningschefen i Finspångs kommun, Kristina Lohman, tvingas bort från sitt jobb. Beslutet att peta henne fattades i torsdags och hon slutar omedelbart. Beslutet meddelades på kommunens intranät och där beskrivs det som ett gemensamt fattat beslut där både politiker och tjänstemannaledning deltagit. Några tydliga förklaringar till varför Kristina Lohman inte längre är önskvärd finns inte. På intranätet anges bara att ledningen och Lohman har olika uppfattning om hur utbildningssektorn ska styras och ledas.

– Anledningen till beslutet är att ledningen och Kristina Lohman har olika uppfattningar gällande hur sektorn bör ledas och styras framåt, skriver kommunstyrelsens ordförande Ulrika Jeansson (S) i ett SMS till redaktionen."

Henrik Jonsson: Macken satsar på egen kaffe.

"Kaffet står i fokus när Shell bryter upp med 7-Eleven och satsar vidare på egen hand. "Där det är gott kaffe där stannar man gärna igen", säger Marcin Malinowski som tagit över Shellmacken vid Ståthögavägen/Ingelstagatan. Mycket har hänt med mackens roll i samhället under årens lopp. Från tankplats och verkstad till hyrfilmskiosk och gatukök. När Shell nu satsar vidare utan 7-Eleven kommer kaffet ha en central roll i verksamheten. St1 som äger varumärket Shell har tillsammans med rosteriet Johan & Nyström tagit fram en egen kaffeblandning som ska serveras på bensinstationerna.

– Kaffet är a och o i dag, säger Marcin Malinowski."