Patrik Selsfors: Juristbyrå till Söderköping.

"Det var för några veckor sedan som Serander Fastighetsförmedling flyttade från sina gamla lokaler på Storgatan till 1700-talsfastigheten Garvaregården på Storgatan 2 (närmast Storån). Nu har man fått ännu en hyresgäst: nämligen juristbyrån Södergårdens Juridiska som nu huserar i de nya lokalerna tillsammans med Serander Fastighetsförmedling och Söderköpingspostens (förut Lilla tidningen) redaktion. Bakom Södergårdens Juridiska står juristen Terese Landin, boende i Linköping., som är mycket nöjd med flytten.

– Jag har arbetat i Söderköping i fyra år och älskar verkligen staden, de som känner mig säger att "nu har du verkligen hamnat rätt", skrattar Terese Landin när Folkbladet når henne på telefon."

Henrik Jonsson: Fick fingrarna fastklämda i bildörr.

"Räddningstjänsten fick på onsdagsmorgonen rycka ut på ett lite annorlunda uppdrag. En kvinna hade fastnat med fingrarna i bildörren och kom inte loss. "Jag har nog aldrig varit med om det tidigare", säger Stefan Hagdahl, inre befäl hos räddningstjänsten. Alla som klämt fingrarna i bildörren vet hur ont det gör. En kvinna i Hageby råkade ut för något ännu värre under onsdagsmorgonen – hennes fingrar blev fastklämda i bildörren.

– Det låter jättekonstigt men det var faktiskt så. Hon hade fastnat med några fingrar mellan taket och dörren, säger Hagdahl.

När kvinnan stängde dörren gick den i baklås och sedan kunde hon inte få upp den."