Christer Andersson: Landslagsmålvakt valde IFK.

" IFK Norrköping förstärker laget med F17-landslagets målvakt, Sofia Hjern. Hon lämnade först nyuppflyttade Lindö FF för att spela med hårdsatsande allsvenska Linköpings FC.

Men i veckan skrev 16-åriga Sofia på för IFK Norrköping.

– Det blev inte som jag tänkt mig i Linköping. Det var så många spelare och vår tränare blev sjuk, sedan la de ner F19-laget. IFK känns bra för min utveckling, berättar Sofia på telefon från La Manga i Spanien. Där är hon med F-landslaget för att spela en miniturnering som börjar med söndagsmatchen mot Skottland. Nu hamnar hon i samma division 1-serie som moderklubben Lindö."

Kjell Jonasson: Han kör så mjukt och behagligt.

"Någonstans utåt Stegeborg hördes ljudet av den synnerligen vackra bil, inte så vanligt så här precis i början av 1920-talet. Jag hade tagit mig en stärkande cykeltur från staden, lite frisk luft skadar ju inte så här i gröngräset där jag nu satt med medhavd smörgås från Nya Hembageriet, kaffe förstås att koka. Hejdar ekipaget: "Går det bra att ta en bild kanske"? ”Jaadå", svarar damerna unisont. En sköterska från Söderköpings Lasarett har här hämtat en äldre dam från bygden, en elakartad böld kräver här vård å det snaraste. "Men det skall nog gå bra. Gustavsson kör ju så mjukt och behagligt", upplyser vår sköterska. Till svar på detta tutar chauffören några gånger i sitt horn. Och själv lutar jag mig mot min björk och sjuktransporten försvinner snart i rök och damm bortåt vägen."