Widar Andersson: "Jag är inte kinkig" sa Ulf Kristersson.

"Och nu säger alltså Ulf Kristersson att han inte är kinkig. Yttrandet fälldes på ett lättsamt sätt under ett ordskifte med Jimmie Åkesson där de båda diskuterade liberalism och konservatism under ovanligt avspända former.

”Ni vill samarbeta med halva vårt parti; med det konservativa. Men vår andra hälft är liberal”, sa Kristersson. Jimmie Åkesson replikerade att ”det konservativa i Moderaterna tycks inte förhindra dem från att förhandla och regera med liberaler medan det liberala i Moderaterna tycks kunna stoppa förhandlande med oss konservativa?”

Ida Larsson: Utbölingen som blev Finspångsfrälst.

"När Ann-Britt Nilsson hittade sin kärlek i Finspång gjorde de många utflykter med bil. De smultronställen hon då fann har hon burit med sig, och idag är "utbölingen" en av Finspångs främsta ambassadörer.

När Ann-Britt Nilsson träffade sin Magnus blev det skratt och pikar från vännerna när hon berättade att han var från Finspång.

– Jag är uppvuxen i Norrköping på 70- och 80-talet och då tyckte alla i stan att finspångare inte var någon man ville umgås med. Och så kände jag också, utan att egentligen veta varför. Det var bara en sådan grej som man tyckte om Finspång, säger Ann-Britt.

Att hon 1999 fann kärleken i Finspång gjorde dock att hon "tvingades" upptäcka kommunen.

– Jag blev betagen direkt. Det är så vackert överallt och jag upplevde att människorna här var annorlunda."