Sören Boström: Jubileumskonsert i Riga.

"Musik av Mozart och Bach följdes av "Georgia om my mind" och "Bridge over troubled water", vid jubileumskonserten i Regna kyrka. En jubileumskonsert som arrangerades i söndags, för att fira Regnaorgelns 100-årsjubileum och med suveräne organisten Ulf Tellin från Norrköping, vid tangenterna.

– Det känns helt fantastiskt att spela på en 100 år gammal orgel, som fortfarande är i originalskick och än idag låter väldigt bra, summerade Ulf Tellin efter konserten.

– Orgeln är så välgjord att jag kan tänka mig att den håller att kunna spela bra på i ytterligare 100 år, framhöll han och lade till att orgeln i Regna är byggd på ett lite unikt sätt.

Lars Stjernkvist: Han visste allt om alla. (minnesord över Pelle Störe.)

"När jag fick det sorgliga beskedet att Per-Erik Störe hade gått bort dök den där dagen upp i mitt minne. För 36 år blev jag fascinerat road av alla hans mustiga berättelser. Kunde inte riktigt begripa hur han som relativt ung – för vi var ju unga då – redan visste så mycket om så många. I dag förstår jag bättre vad det handlade om. Jo, vi pratade politik den där dagen, men om politik på riktigt. Om människor och deras relationer och vardag. Jag minns hur jag imponerades av hans otroliga kom-ihåg. Idag begriper jag att det handlade om engagemang och ett genuint intresse för människor han mötte. Han brydde sig, och det genomsyrade allt han sysslade med, oavsett om det var politik, bandy eller företagande."