Henrik Jonsson: Vill tacka min mamma.

"Det var upplagt för en riktigt stor filmkväll för Norrköping – och det blev det också. Såväl "Den blomstertid nu kommer" som "Goliat" prisades på årets Guldbaggegala. Ett stort utropstecken var Joakim Sällquist som fick pris för bästa manlige huvudroll. Han tog hem det tyngsta pris man kan få i Sverige som skådespelare – för sin första riktiga filmroll. Snacka om succédebut. Joakim Sällquist var en av de stora vinnarna på årets Guldbaggegala.

I konkurrens med bland annat Mikael Persbrandt och Sebastian Ljungblad, som han spelade mot i filmen i Goliat, fick han en guldbagge för bästa manlige huvudroll.

– Jag vill börja med att tacka gud sen vill jag tacka juryn så klart. Sen vill jag tacka Peter Grönlund, sa Sällquist till SVT."

Fredrik Rosander: IFK betalar tillbaka miljoner till Hunt.

"I februari är det tio år sen Peter Hunt tillträdde som ordförande i IFK Norrköping. Han kastades rakt in i hetluften i och med en besvärlig ekonomisk situation och Hunt bidrog även själv med kapital för att rädda klubben från konkurs. Bland annat genom att köpa 42 procent av arenabolagets aktier i samband med att klubben köpte arenan Östgötaporten – eller Nya Parken som den hette då – av kommunen 2010.

I runda tal en affär på drygt 25 miljoner kronor från Hunt in i IFK:s kassa. Nu köper föreningen tillbaka samtliga de aktierna från Hunt, vilket fotbollsmagasinet Offside kunde berätta under måndagen.

– Det är korrekt, avtalet är undertecknat och klart, säger Hunt till Sporten."