Åsa Hanell: Här öppnar Kina Thai.

" I vår kommer Kina Thai att öppna i de lokaler där Babyproffsen tidigare hade sin verksamhet, säger Theresa Schatzl, kommersiell fastighetsförvaltare på fastighetsbolaget Klövern. Kina Thai har en restaurang i Linköping och väljer nu att etablera sig även på Ingelsta i Norrköping. Theresa Schatzl ser ingen avmattning på fastighetsmarknaden, däremot ser hon att läget betyder allt mer.

– Det går bra för många företag i Norrköping och vi har en stor efterfrågan på lokaler, där man numer är mer specifik på vilket område man vill driva sin verksamhet. Företagen är mer noga med det nu med tanke på Ostlänken, säger Theresa Schatzl."

Nils-Ove Magnusson: Glimtar.

"Fågellivet utanför köksfönstret är såväl brokigt som bråkigt. Fåglarna jagar bort varandra för att få de bästa matbitarna. Björktrasten kör iväg koltrasten och koltrasthanen i sin tur vill, i varje fall inte än, att koltrasthonan är i närheten. Tiden kommer när han vill ha henne riktigt nära... Förutom de nämnda arterna innehåller min fågellista: pilfink, talgoxe, blåmes, hackspett, nötväcka, kråka, skata, kaja och emellanåt en flock sidensvansar.

Trots mitt envisa tjat under 2018 blev det ingen trafikspegel uppsatt i den trafiktäta korsningen Vallonvägen-Jonas Wenströms väg. Jag tror inte jag lyckas i år heller, men tro inte att jag helt lägger ner tjatet. För spegeln skulle fylla sin funktion. Det måste väl finnas någon mer bilist som håller med mig?"