Malin Perk: Vrinnevi i topp.

"Det här enligt Dagens Medicin som presenterat sin ranking över Sveriges bästa sjukhus 2018. Det är bara Värnamo sjukhus, höglandssjukhuset Eksjö och Västerviks sjukhus som slår Vrinnevisjukhuset i kategorin ”mellanstora sjukhus”.

På Universitetens topplista hamnar Linköping på en tredjeplats vilket är en försämring från 2017 då man kom tvåa. Detta kritiseras av oppositionen Moderaterna och Kristdemokraterna.

– Det är inte speciellt förvånande, vi har under en längre tid sett hur US kämpat med bemanning och därmed bristen på vårdplatser. Det är naturligt att det även sätter spår i den här typen av mätningar. Tillgängligheten är fortfarande väldigt hög, vilket är glädjande, även om det inte gäller cancervården och strokevården där mycket mer finns att göra, kommenterar Marie Morell (M), oppositionsråd."

Åsa Hanell: "Hon snubblade."

"– Snart förstod vi att vi var tvungna att gripa in så vi sprang fram och började skrika och mannen valde då att springa i från platsen, berättade en av kvinnorna. Mannen själv förnekar gärningen och menar att han bara försökte hjälpa kvinnan att gå eftersom hon höll på att snubbla, han menar att det var hon som tog på honom men minns inget efter att han gick ner på huk, han har inte heller någon förklaring till varför hans dna finns på kvinnan och tvärtom. Nu har mannen dömts till fängelse i 1 år och 6 månader för försök till våldtäkt samt till utvisning. Mannen ska även utge skadestånd till kvinnan han försökte våldta med 53 000 kronor."