Patrik Selsfors: Snart närmar sig inflyttning.

"Nu närmar det sig inflyttningsdags i de nybyggda husen på Vikingavallen. Den 1 februari kommer hyresgästerna att kunna flytta in i de två 6-våningshusen där bara några enstaka lägenheter ännu är outhyrda.

Nu närmar sig etapp två av byggprojekten Vikingavallen sitt slut enligt Ramunderstaden. Slutbesiktningen kommer att äga rum den 21 januari och den 1 februari kan hyresgästerna i de 56 nya lägenheterna flytta in.

På tisdagen tar Kjell Ottosson, projektchef på Ramunderstaden, emot på det som ännu en tid är en byggarbetsplats.

– Det återstår del invändiga arbeten och utvändigt slutför vi carportar och miljöhus, berättar Kjell Ottosson som pekar på ytan mellan de två sexvåningshusen."

Malin Perk: Hyresgäster fryser i Norrköping.

"Talin Mousa, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Norrköping, tar emot många samtal från hyresgäster som har det kallt hemma.

– Jag har haft minst tio sådana ärenden och det blir säkert mer ju kallare det blir. I ett fall var det en hyresgäst som hade fått sin lägenhet renoverad efter en brand i somras och därför inte bott där under ett tag. När hon flyttade tillbaka var det 16 grader i lägenheten och hon pratade då med sin hyresvärd. Det hjälpte inte, så jag bad henne kontakta miljökontoret och höra av sig till mig igen om det inte hjälpte, säger hon.

Hyresgästföreningen råder nu hyresgäster som fryser i sina hem att göra en felanmälan till sin hyresvärd."