Carolina Nilsson: Nu är det nästan klart!

"Än är det oklart vad den nya restaurangen efter Fiskmagasinet och Enjoy får för namn. Klart är dock att det blir fokus på vegetariskt. Sedan tidigare är det klart att Kvarteskrogen Askens ägare tar över de två restaurangerna som gick i konkurs tidigare i år. Nu har man kommit fram till en vision över de två lokalerna, som kommer att leva tillsammans med en passage emellan. Medan det i Fiskmagasinets gamla lokaler blir fokus på mat, blir det barhäng i före detta Enjoy. Med mat från hela världen, inspirerad av streetfoodkulturen och fokus på vegetariska rätter, öppnas restaurangen någon gång under våren 2019.

– Vi vill att maten ska vara enkel, lekfull och vällagad, säger Carina Carlqvist på Kvarterskrogen Asken."

Henrik Jonsson: "Känns som en cirkel är sluten."

"Tanken på att en dag bli författare har alltid funnits där. Nu har ­Therese Renåker gjort slag i saken och gett ut sin första bok.

– Det kom till en punkt för några år sedan när jag kände att: Nej, ska det någonsin bli av, ska jag någonsin göra det jag drömt om så måste det ske nu. Först började skriva på en mer faktabaserad bok, något som låg närmare min profession, men jag kom bara halvvägs. Sedan insåg jag att det inte alls var det jag ville skriva om. Jag ville lämna faktaområdet och allt det som upptagit större delen av mitt liv och skriva skönlitterärt istället. Hon säger att hon inte har någon ambition att skriva nobelprislitteratur. Det hon verkligen vill är att nå fram till läsaren, att beröra och väcka känslor."