Sören Boström: Cykelrensning i Norrköping.

"Cirka 200 övergivna cyklar har nyligen rensats bort från cykelparkeringar i centrala Norrköping. Något som Norrköpings kommun ansvarar för.

– Och det är något vi gör med jämna mellanrum, berättar Gill Ljungholm, gatuingenjör hos kommunen. Men vid senaste rensningen har vi tagit ett lite större omfång i hela innerstaden.

Hur stort?

- Vi har i princip gått igenom alla befintliga cykelställ inne i centrala Norrköping, allt från cykelparkeringen vid Centralstation och hit upp till stadsbiblioteket.

Widar Andersson: Hon är inte längre så ensam.

"Utvecklingen här i Folkbladets trakter ger syn för sägen. Förra mandatperioden regerade Socialdemokraterna tillsammans med andra partier i Norrköping, Linköping, Finspång och Söderköping. För Centerpartiet såg det sämre ut. I de fyra kommunerna hade partiet endast Karin Jonsson i Norrköping som var med och styrde som kommunalråd. Efter höstens val har det ljusnat för Centerpartiet. Karin Jonsson är inte längre så ensam. Centerpartister kommer att vara med i ledningen för alla fyra kommunerna. I Finspång är det Hugo Andersson som tar plats i styret. I Söderköping lär Peter Karlström med flera centerpartister få ledande poster och i Linköping återkommer Muharrem Demirok som majoritetspolitiker. Socialdemokraterna tappar däremot både Linköping och Söderköping där Kristina Edlund och Anders Bevemyr före valet var ordförande i kommunstyrelsen."