Förödande politik för Norrköping och Sverige

Det är uppenbart att ”kompetensregnet” uteblev och att invandringspolitiken som Lars Stjernkvist fortfarande förespråkar inte var räddningen för vår stad.

Darko Mamkovic är gruppledare för SD i Norrköping. Detta är hans replik på lars Stjernkvists replik om invandring och kommunal ekonomi.

Darko Mamkovic är gruppledare för SD i Norrköping. Detta är hans replik på lars Stjernkvists replik om invandring och kommunal ekonomi.

Foto: Östmedia

Debatt2020-01-21 09:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en debattartikel i Folkbladet (21/12 2019)  kritiserade jag hur Norrköpings kommun har hanterat invandringen till kommunen under senare år. Jag  varnade för stora ekonomiska problem på grund av den felaktigt förda politiken. 

I något som snarare liknar ett socialdemokratiskt manifest med floskler och väl inövade fraser än  en replik svarar Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) med bland annat följande ord: ”Jo, den kraftiga ökningen av invandringen under framför allt Syrien-kriget innebär en rejäl påfrestning på välfärdssystemen.” (Folkbladet 9/1)

Äntligen har Socialdemokraterna och Lars Stjernkvist erkänt att jag, under alla dessa år jag varit gruppledare för Sverigedemokraterna och ledamot i kommunfullmäktige hade rätt. Det känns bra, måste jag erkänna, även att jag personligen önskar att jag haft fel.

Nu är Lars Stjernkvist skyldig våra invånare en rejäl ursäkt! Det är så uppenbart att ”kompetensregnet” uteblev och att invandringspolitiken som Lars Stjernkvist och Socialdemokraterna fortfarande förespråkar inte var räddning för vår stad och vårt land. Tvärtom var den förödande för både Norrköpings och Sveriges ekonomi.

Gällande att Lars Stjernkvist skriver ”Jo, vi förutsåg utvecklingen” (invandringens påverkan på kommunala verksamheter och ekonomi med mera) så hävdar jag bestämt, att så  inte är och var fallet utan att Lars Stjernkvist ordagrant, i en budgetdebatt om att volymökningar inom förskola och skola ökade drastiskt, uttalade att ”Ingen kunde förutse” denna utveckling!

I samma debatt efterfrågade jag svar på hur man kunde ha missat att det blir volymökningar inom våra verksamheter när man tar emot hundratusentals människor på så kort tid.

Jag noterar att Lars Stjernkvist inte nämner med ett ord, den utvecklingen med all brottslighet och det normativa förfall vi upplever i Norrköping. Kanske lika bra så, då det är väldigt få som tror på Socialdemokraterna, förutom de som själv livnär på partiet.

Naturligtvis avslutar Lars Stjernkvist sin ”replik” med rena lögner som att SD använder sin makt för att blockera åtgärder som ska få balans i ekonomin. Att SD stoppade Kvartettens förslag som innebär att hundratals medarbetare inom vård och omsorg ska sparkas, ser inte jag som ”blockad” utan snarare som vår plikt gentemot våra invånare!

Lars Stjernkvist (S) är Kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Han svarade (9/1) på en artikel av Darko Mamkovic (SD).
Lars Stjernkvist (S) är Kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Han svarade (9/1) på en artikel av Darko Mamkovic (SD).