Sett ur en väljares synvinkel är de turer som pågår i politiken svåra att förstå. Alliansen har gått till val gemensamt på att skapa ett bättre fungerande Sverige främst när det gäller säkerhet, sjukvård och företagsamhet. Valresultatet har gett möjlighet att bilda regering och försöka genomföra den politiken. Men vad händer - två mindre partier i Alliansen anser att man inte kan göra det då man inte fick egen majoritet.

Sverige har under flera perioder styrts av minoritetsregeringar.

Det är ingen skillnad nu. Det som är viktigast idag är att ta makten och tillsätta en statsminister. Då kan man genomföra en stor del av vad man lovat väljarna. Makten innebär också betydande fördelar inom områden som utnämningar, direktiv till utredningar, verkställande av åtgärder mm. Av hundra beslut under en månad så kanske bara ett kommer upp till beslut i riksdagen.

Men Alliansen kommer ju att bli beroende av SD hävdar Lööf och Björklund. Alliansen kommer att lägga fram sina förslag i Riksdagen och där kommer för att de skall gå igenom, antingen SD eller S att vara tvungna att rösta för. Om SD inte vill stödja ett förslag så har det endast betydelse om också S röstar emot. Alliansen kommer för att få igenom sina förslag i Riksdagen alltså inte att vara beroende av SD utan endast vara beroende av om både SD och S röstar emot.

En S+MP regering jämte Centerpartiet och Liberalerna måste för att få majoritet få stöd av Vänsterpartiet, med dess mörka kommunistiska bakgrund. Det borde väcka obehagliga känslor.

Att nu inte stödja en regering från Alliansen vore ett svek mot alla de väljare som röstat på Alliansen. Tänk på att politik bygger på förtroende idag och i framtiden.