Widars ledare Moderaterna håller på att ställa till det för sig i regeringsfrågan. När partiledaren Anna Kinberg Batra gästade SVT: s Agenda i söndags kväll så firade hon smått Ringholmsaktiga* orgier i upprepade ickesvar. Programledaren Anna Hedenmo försökte på olika sätt och i skiftande tonarter få Kinberg Batra att svara på om Moderaterna skulle kunna tänka sig att regera med - eller med stöd av - Sverigedemokraterna. Nyckelordet här var "aldrig".

En framgångsrik och i sitt ämbete långlivad politiker som ofta säger "aldrig" riskerar förr eller senare att bli rökt. Därför är den kloka politikerns aldrigspråk kryddat med glidande förbehåll av sorten "För vad jag nu vet", "Med den information jag har för stunden" och/eller "Det är inte något som är aktuellt för dagen men saker och ting kan förändras."

Mer att läsa: En stjärna på Harpsund.

Men det gäller att vara klok på ett smart sätt. Anna Kinberg Batra var i mina ögon inte särskilt smart där i Agendastudion. Mekaniskt och undvikande floskelsvar på centrala och känsliga frågor tenderar att fortplanta nya frågor på samma tema i en bananflugefödande takt.

Jag gråter inga krokodiltårar över det moderata regeringsproblemet. Moderaterna och andra forna allianspartierna har i ett decennium plågat Socialdemokraterna med frågor om "Med vem de vill göra vad" om de vinner valet? Nu har stafettpinnen gått över till Stefan Löfven och S igen. Löfven behöver inte hålla några teoretiska föreläsningar om regerandet. Han behöver heller inte hänvisa till det dryga halvsekel tillbaka i tiden då regeringsfrågan var en ickefråga eftersom S alltid regerade.

Mer att läsa: Gör din klassresa.

Stefan Löfven regerar här och nu och hans taniga minoritetsregering - behängd med gröna politiker som sagt "aldrig" om sådant som invandring, brunkol, kärnkraft och Nato alldeles för många gånger i sina tidigare politikerliv - har skördat sensationellt stora sakpolitiska framgångar i förhandlingslösningar med de borgerliga partierna.

När det gäller framtiden är Löfvens budskap till Kinberg Batra att "antingen regerar du med mig eller med Jimmie Åkesson." Vilket är helt sant. I vart fall om moderatledaren tänker sig en majoritetsregering.

Anna Kinberg Batra behöver förbereda sig bättre.