FOLKBLADET LEDARE I de två uppmärksammade arbetsplatskonflikter som präglat sommaren har en hel del av det allmänna samtalet kommit att kretsa kring lön. Vad tjänar en sopåkare, och vad är hen egentligen värd? Vad tjänar en hamnarbetare, och vad är hen egentligen värd?

Det är en lika enkelspårig som tröttsam diskussion. Vi vet alla att löner inte sätts utifrån vad någon är värd att tjäna, utan efter vad någon är beredd att betala för att få ett arbete utfört. Lika tröttsam som diskussionen är de ständiga jämförelserna med andra grupper i samhället – nästan alltid sjuksköterskor, lärare och poliser – när vi alla också är mycket väl medvetna om att sjuksköterskorna på Vrinnevisjukhuset inte skulle få en krona mer betalt för att hamnarbetarna avstod en löneökning.

På samma sätt tycks det som om det de senaste åren har blivit någon sorts universalrecept för att höja ett yrkes status att helt enkelt höja lönerna; med en skjuts i lärarlönerna, verkar en del tro, kommer fler välja att bli lärare, och mer meriterade studenter att välja lärarutbildningen.

I någon mån är detta sant – lönen är en viktig faktor när människor väljer utbildning och sysselsättning, och får man inte tillräckligt betalt stannar man inte hur mycket man än älskar sitt jobb. Men lönen är långtifrån allt.

Det viktigaste i yrkeslivet är för de allra flesta att trivas på sin arbetsplats och med sina arbetsuppgifter. Att kunna utföra sitt arbete med stolthet, och känna att man räcker till.

Därför kan vi inte stirra oss blinda på lönenivåer när vi funderar på hur vi ska uppfylla vakanserna inom bristyrkena. Det handlar minst lika mycket om att etablera en arbetsmiljö som det är möjligt att prestera och trivas i – en förlossningsvård där barnmorskorna både har tid att gå på toaletten och att ge den födande kvinna den uppmärksamhet hon behöver.

Gör vi det inte spelar det inte någon roll hur många barnmorskor, sjuksköterskor och poliser vi utbildar och lockar till yrket i alla fall. Efter några år försvinner de i alla fall, och kvar står vi med med ett viktigt jobb som inte blir gjort.