Det är i ett pressmeddelande som Norrköpings kommun skickade ut på söndagen som man kan läsa om olyckan. Där står att de 17 ungdomarna och tre personal från en fritidsgård i Norrköping lämnade stan klockan åtta på söndagsmorgonen.

Olyckan inträffade runt klockan tio när bussen var i höjd med Hjortkvarn mellan Ljusfallshammar och Örebro på riksväg 51. Ungdomarna var på väg till Sälen för skidåkning på sportlovet.

En ungdom ombord på bussen drabbades av tandskador och en personal uppges ha ont i en arm. Chauffören fick ansiktsskador och är förd till sjukhus. Bussen är inte körbar. Stor oro har spridit sig bland ungdomarna, och de vill inte fortsätta resan med en annan buss. En ungdom har rest vidare till Sälen i bil tillsammans med sina föräldrar.

Övriga ungdomar blir hämtade i bilar.

– När de kommer hem till Norrköping har vi kommit överens om att samlas på fritidsgården, där vi i personalen möter dem. Vi ska höra hur alla mår och om det behövs några vidare insatser för att hantera eventuell oro, stress eller något annat, säger Elisabeth Andersson, fritidsgårdschef.