Nu närmar sig etapp två av byggprojekten Vikingavallen sitt slut enligt Ramunderstaden. Slutbesiktningen kommer att äga rum den 21 januari och den 1 februari kan hyresgästerna i de 56 nya lägenheterna flytta in.

På tisdagen tar Kjell Ottosson, projektchef på Ramunderstaden, emot på det som ännu en tid är en byggarbetsplats.

– Det återstår del invändiga arbeten och utvändigt slutför vi carportar och miljöhus, berättar Kjell Ottosson som pekar på ytan mellan de två sexvåningarshusen.

Artikelbild

| Emellan huskropparna öppnas Nybrogatan upp enligt Kjell Ottosson, projektchef.

– Här öppnar vi nu upp mot Margaretagatan med en lokalgata mellan huskropparna.

Han visar ritningarna där det framgår att det finns små skillnader mellan lägenheterna i de två huskropparna.

– I hus 28 har tvåorna och treorna en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum medan det i hus 26 är en tradionell planlösning med egna kök, förklarar Kjell Ottosson som tillägger att det är flest tvåor i husen (24 av 56).

– Överhuvudtaget är 56 nya hyreslägenheter i en stad av Söderköping storlek ganska mycket, omräknat på invånarantalet skulle det ju innebära uppåt 700 nya lägenheter för Norrköping.

Artikelbild

| Öppen planlösning med stor balkong, detta är den största femman i huset (125 kvadratmeter).

Vi tar hissen upp till sjätte våningen och går in i en av femmorna som är 125 kvadratmeter stor. Även här är den öppna planlösningen påtaglig med kök och vardagsrum i en större yta där även en stor balkong ligger i vinkel (för övrigt har samtliga lägenheter balkong).

– Vi jobbar enligt ett beprövat kvalitetskoncept gällande materialval och bland annat har husen 3-glasfönster med isolering vilket ger en tyst inomhusmiljö. Alla lägenheter har också diskmaskin, mikro och tvättmaskin – vi kallar det för villastandard, säger Kjell Ottosson som också nämner att hyresgästerna får en timmes gratis snickarhjälp vid inflyttning.

Artikelbild

Arbetet har gått som planerat och det har inte heller varit några problem med att få lägenheterna uthyrda.

– Vi har en bra entreprenör, Erlandssons Bygg, och arbetet har löpt som planerat. När det gäller intresset har det varit väldigt stort, jag tror att vi bara har två eller tre tvåor lediga nu, bedömer Kjell Ottosson som tillägger att huvudparten av hyresgästerna är sådana som flyttat från sina villor även om det också finns de som flyttat in från angränsande kommuner.

Artikelbild

| Utsikten från lägenheterna på 6:e våningen är inte dålig.

Till våren kommer man också att uppföra en stor lekpark utanför.

– Den 5 januari blir det öppet hus för alla blivande hyresgäster så att de nya hyresgästerna kan ta mått med mera inför sin inflyttning, avslutar Kjell Ottosson.