Tidigare i höst blev det klart att Per-Arne Sterner – chef för barn- och utbildningsnämnden sedan åtta år tillbaka – stod i färd med att lämna sin tjänst för att istället börja som chef för bildningsförvaltningen i Motala kommun. Från den 1 december är Kristin Österström tillförordnad barn- och utbildningschef i Söderköping.

Nu har tjänsten blivit tillsatt: måndagen den 1 april kommer Anders Palmgren att tillträda som barn- och utbildningschef i Söderköping. Han har senast arbetat som verksamhetschef i Norrköpings kommun där han haft övergripande ansvar för bland annat de kommunala gymnasieskolorna.

– Jag ser fram emot att tillsammans med politik, personal och elever jobba för en fortsatt positiv skolutveckling i Söderköping, kommenterar Anders Palmgren.

– Redan idag har skolorna goda resultat, och genom tillit och samarbete ska vi bygga vidare på allt värdefullt som finns och tillsammans med övriga förvaltningar stärka varumärket Söderköping.

Enligt kommunledningen har det kommit in många bra ansökningar (processen har skötts i samarbete med rekryteringsföretaget Unik Resurs).

– Jag är glad och stolt att Anders tackat ja till förvaltningschefsuppdraget här hos oss i Söderköping, säger kommundirektör Anna Thörn.

– Anders intresse för utveckling och kvalitetsarbete stämmer bra överens med de behov och förväntningar som förvaltningen har. Jag är övertygad om att Anders är rätt person att ta vid i detta viktiga arbete och att han även kan ta oss vidare mot en innovativ framtid.