– Vi hade bjudit in estradören Mattias Enn att sjunga och berätta om Ulla Sallerts liv det här året och det blev som vanligt, när Mattias är här, väldigt bra, summerade Lars-Olof Johansson, ordförande i Zarah Leandersällskapet.

Dessutom blev Lars-Olof Johansson lite av kvällens huvudperson, ihop med fantastiskt skönsjungande Mattias Enn, då Lars-Olof även tilldelades årets Zarah Leanderstipendium på 10 000 kronor. Dessutom det sista stipendiet efter tio år.

– Stipendiet kom verkligen som en överraskning, sa Lars-Olof Johansson, när han fick ta emot stipendiet och blommor på scenen, framför en fullsatt lokal i Häradshammars bygdegård.

Artikelbild

| Efter showen, passade Mattias Enn på att ta en svängom på scenen med Brigitte Pettersson, Zarah Leanders för detta sekreterare och numera föreståndare för museet.

Men varför är årets stipendium det sista? Börjar sällskapet att få ont om pengar?

– Nej, vi har inte fått ont om pengar, men kanske börjar det tryta lite med kandidater, så därför tycker vi att det kan räcka med sådana nu. Men till Zarah-dagen nästa år, kanske vi hittar på någonting nytt, men det får vi se då.

Så en Zarah-dag blir det i alla fall även nästa år?

– Ja, absolut. En Zarah-dag med en inbjuden artist och med något spännande program, typ dagens Ulla Sallert-historik, fortsätter vi med.

Artikelbild

| Här tilldelas Lars-Olof Johansson, till höger, årets Zarah Leander-stipendium á 10 000 kronor.

Så här lyder motiveringen angående stipendiet:

¨2019 års Zarah Leanderstipendium tilldelas Lars-Olof Johansson som var med och bildade Zarah Leandersällskapet 2006. Han har som sällskapets ordförande verkat för ett väl fungerande museum vilket bidragit till att Zarah Leanders artistiska och musikaliska arv förts vidare till såväl gamla som nya generationer."