Polisen utreder mordbrand i Ingelsta

Natten till tisdag började det att brinna i en företagslokal på Fredriksdalsgatan i Ingelsta i Norrköping.

Natten till tisdag började det att brinna i en lokal i Ingelsta.

Natten till tisdag började det att brinna i en lokal i Ingelsta.

Foto: Wighs nyhetscentral/Ulf Wigh

Nyheter2019-11-19 10:29

– Vi vet inte i nuläget hur branden har startat, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Larmet om branden inkom strax efter klockan halv tre natten till tisdagen. Inringaren, en väktare,  såg då synliga lågor från bottenvåningen på byggnaden och rök som kom ut från fönstren. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Polisen såg till att räddningstjänsten kunde utföra sitt släckningsarbete, och undersökte om det kunde misstänkas brott. Brandens omfattning uppskattades till cirka 20 gånger 50 meter. 

Efter klockan tre var branden släckt. Rökdykare sökte igenom fastigheten för att säkerställa att det inte fanns någon risk för spridning.

– Rökdykarna arbetar för fullt, sa Peter Holm, inre befäl räddningstjänsten. 

Ingen skadades i branden. När det är möjligt så kommer polisen att utföra en teknisk undersökning, det kan inte uteslutas att branden varit anlagd.

– Det är en fastighet där flera företag hyr lokaler. Det var en utvecklad brand när larmet kom in.  Vi har inlett en undersökning om mordbrand och vi kommer att göra en teknisk undersökning så snart som möjligt, när räddningstjänsten är klara ska vi spärra av, säger Björn Öberg.

Ni har inlett en undersökning om mordbrand, vad är det som pekar på det?

– Den brottsrubriceringen används när det kan finns en risk, eller när det är höga ekonomiska värden som kan ha skadats, att branden kan ha orsakat skador för höga ekonomiska värden, säger Björn Öberg.

Natten till tisdag började det att brinna i en lokal i Ingelsta.
Natten till tisdag började det att brinna i en lokal i Ingelsta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!