Första gången vi skrev om Caroline Hedberg var i april förra året. Då skulle hon snart ge ut sin första bok om Vinteröga och redan då hintade hon om att del två var på gång – och i dagarna släpps den: Midvinterspår.

– Den går djupare in på Vinterögas familjerelationer och så får vi lära känna Jens mer, säger Caroline.

Under året har hon fått många kommentarer från läsare som hört av sig. Och just Jens verkar vara en karaktär som får många att reagera.

Artikelbild

| Midvinterspår släpps den 23 augusti.

– ”Finns sådana som han på riktigt”, frågade en. Och ja, det gör det, säger Caroline om den vänlige ensamvargen som tar hand om Vinterhjärta på ett väldigt omsorgsfullt sätt.

Andra läsare hör av sig och med frågor om bokens handling, om ”det är just där som den och den var i just det kapitlet” och spekulerar om vad som ska hända. Något Caroline inte hade räknat med innan boken gavs ut.

– Jag trodde inte att så många skulle höra av sig med kommentarer. Jag tänkte mest att jag satt och skrev för mig själv. Men det är klart att man blir glad av det!, säger hon.

Den första boken utspelade sig till största delen i och runt Överkalix och Skellefteå. I Midvinterspår kommer karaktärerna ge sig ut på lite utflykter till andra ställen i landet, men handlingen utspelar sig mestadels på samma platser som i den första. Att Caroline Hedberg, som är uppvuxen i Norrköping, valt att förlägga handlingen till nordligaste norrland, beror på att hon och familjen ofta besökt de platserna.

Artikelbild

| Caroline Hedberg kom ut med sin första bok om Vinteröga förra sommaren. Nu kommer uppföljaren.

Caroline Hedberg ger ut sina böcker på eget förlag. Hon tipsar andra som håller på och skriver att kolla runt och gärna gå med i grupper på nätet som diskuterar egenutgivning.

– Det finns så mycket att välja mellan och man måste känna efter vad som passar en själv bäst. När man ger ut själv måste man ut och synas och göra PR. Men ta en kontakt med andra som gjort det, det finns mycket hjälp att få, säger hon.

Böckerna om Vinteröga finns att köpa i olika butiker, i bokhandlar och på de olika e-plattformarna som säljer böcker. Releasefest för Midvinterspår blir det på Ica Smedby den 23 augusti. Åsa Sjöberg kommer att fungera som moderator och Caroline Hedberg finns då på plats för att prata med läsare och signera böcker.

Blir det någon mer uppföljning om Vinteröga då?

– Det finns faktiskt lite stoff till en trea. Men jag tänkte lägga Vinteröga på is ett tag, och skriva lite annat i stället. En thriller kanske. Men det är svårt att släppa henne helt!