Det började som en diskussion om hur de skulle kunna nå fler människor och har nu mynnat ut i en satsning på personer med funktionshinder.

Peter Warma, som är tävlingsledare för Grabbhalvan/Tjejhalvan, jobbar också som områdeschef inom VPF, verksamheten för personer med funktionshinder, och tycker att det finns ett behov bland många boende av att få komma ut och röra på sig.

– Det här är en grupp som har en dokumenterad dålig hälsa och kondition, ofta kombinerat med låga ekonomiska förutsättningar för kostsamma deltaganden i hälsoaktiviteter, säger han.

Tjalve erbjuder nu samtliga boende i Norrköpings kommuns boenden och deltagare i dagliga verksamheter inom VPF gratis startplats i årets lopp.

– Det är en grupp på den dagliga verksamheten som hjälper oss med att packa glasen som alla deltagare får och nu kände vi att vi ville ge något tillbaka och då kom vi på den här idén, säger Warma.

Har ni fått några reaktioner?

– Jag skickade ut inbjudan i går till enhetscheferna och har fått höra från flera att det här var ett väldigt bra initiativ.

Tror du att det är många som kommer att ställa upp?

– Vi hoppas det och deras ledsagare får givetvis också komma med gratis. Det är en förutsättning för att det här ska fungera. Vi vill ge alla möjligheten.

Warma menar att det här är en del i en större satsning som föreningen gjort de senaste åren som handlar om att erbjuda alla oavsett ålder eller andra förutsättningar möjlighet till rörelse och en hälsosam livstil.