Vd: Möjligheter för Norrköpings flygplats

Att Ryanair drar ner i Skavsta innebär en möjlighet för Norrköpings flygplats. Det säger Ola Matsson, vd för Norrköping Airport.

Det här öppnar möjligheter för Norrköping, säger Ola Matsson, vd för Norrköpings flygplats.

Det här öppnar möjligheter för Norrköping, säger Ola Matsson, vd för Norrköpings flygplats.

Foto: Roland Klinga

Norrköpings kommun2019-12-04 16:15

På onsdagen kom beskedet: Ryanair stänger ned sin bas i Skavsta. Det innebär inte att de kommer att sluta flyga helt från flygplatsen, däremot kommer antalet flygningar att minska.

Öppnar det här nya möjligheter för Norrköpings flygplats?

– Ja, det gör det absolut, säger Ola Matsson, vd för Norrköpings flygplats.

– Dels så tror jag att både ägaren och näringslivet måste se vilka möjligheter som nu försvinner från regionen, att flyga ut i världen. Det är betydande möjligheter som försvinner nu.

– Det här öppnar möjligheter för en reguljärtrafik, och för våra möjligheter att attrahera framför allt andra lågprisbolag som vi har försökt bearbeta tidigare, men då fått svaret att de inte ville, att de tyckt att konkurrensen har varit tuff då Ryanair och Wizzair flugit från Skavsta, säger Ola Matsson.

Diskussionen om flygplatsens framtid har skapat oro bland de anställda.

– Det är klart att vi är oroliga, först och främst för personalen. Det skapar en ogynnsam personalsituation när flygplatsens existens diskuteras. Folk är oroliga över sina arbeten, om de kommer att finnas kvar. Många söker andra jobb, och en del har slutat. 

Det är också svårare att sälja reklamytor och att jobba mot en reguljär flyglösning, säger Matsson.

Att Ryanair nu drar ner så kraftigt, tänder det ett litet ljus i mörkret?

– Ja, absolut, det är ett ljus i mörkret. Samtidigt är det tråkigt så klart för Nyköping och Skavsta, men det innebär möjligheter för både oss och Linköping.

Karta: Norrköpings flygplats
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!