Efter förra (och första!) årets succé med 31 000 gäster pågår febril aktivitet för att skapa magisk stämning och för att kunna välkomna de första gästerna den första december i parken. Och för att möta det ökade intresset togs i veckan beslut om att utöka Sagojulsområdet och ge självaste Tomten ett eget hem i ”Nordpolen”.

– Nu får gästerna uppleva ett större område och flera aktiviteter i Nordpolen där Tomten och hans nissar bor. Det kommer bli en härlig atmosfär och dessutom erbjuder vi en adventsbuffé under lördagar och söndagar, säger Helena Bruhn, producent och projektledare för Sagojul.

Förberedelserna inför Sagojul har pågått i närmare ett år. Bland nyheterna finns även ett nyskrivet julspel regisserat av Carina Perenkranz, och i Bamses Värld är det premiär för julteatern ”Bamse och den talande granen”.

– Tillsammans med julmarknaden är våra föreställningar det mest uppskattade bland våra gäster. Barnen tycker särskilt om trollen men de vinteröppna attraktionerna i Bamses Värld lockar såklart de också, säger Helena Bruhn.

Sagojul på Kolmården pågår fredag – söndag, 1 – 17 december och djurparken förväntar sig runt 30 000 gäster.