Det var i december 2016 som sporthallen stod i lågor.

Hallen blev totalförstörd, liksom fritidsgårdens lokaler i samma byggnad.

I väntan på att en ny hall har byggts upp har Navestadsskolans högstadieelever bussats till Ektorpshallen för att ha idrott där istället, medan mellanstadieeleverna fått ha idrott i lokaler i Ringdansen Centrum.

Artikelbild

| Det var i december 2016 som det brann i sporthallen i Navestad.

Men nu är det slut med det. Den nya hallen är nämligen klar och har kunnat användas sedan skolstarten.

– Det känns fantastiskt och det är något vi har längtat efter enormt mycket, även om jag måste säga att det gått över förväntan att bussa eleverna till Ektorp. Eleverna har verkligen skött sig exemplariskt och gjort ett stort jobb tillsammans med lärarna, men det är klart att det påverkar vår verksamhet att skjutsa elever på det sättet, säger Lisa Bergendahl som är en av rektorerna på Navestadsskolan.

Även Frinavet har kunnat flytta tillbaka till sina gamla lokaler. Fritidsgården har fått hålla till i kyrkans lokaler i Ringdansen Centrum under den här perioden.

– Vi är oerhört tacksamma att vi kunnat vara där, men det är klart, hemma är hemma, och det märks också bland våra besökare. Det stora tappet när vi fick byta lokaler var våra tonåringar. Nu ser vi genast att det är många som kommit tillbaka, säger Kerstin Wigrén som är väldigt nöjd med de nya lokalerna:

Artikelbild

| Så här ser det nya "chillrummet" ut på Frinavet.

– Det är väldigt stora och bra fritidsgårdslokaler som ger möjlighet till olika slags verksamhet. Vi har ju mycket musik-, dans-, och ateljéverksamhet och det har vi inte riktigt kunnat ha under de här åren. Nu har vi även en stor lokal som barnen kan röra sig i.