I slutet av förra veckan kom det upp skyltar om att Södra Promenaden kommer att stängas av från och med den 12 augusti för arbete med fjärrvärme. Någon sluttid aviserades inte och möjligtvis har en och annan funderat över hur ett stort arbete i gatan går ihop med tivoli, knallar och andra happening under Augustifesten som börjar på torsdagen i samma vecka i samma område. Å andra sidan är de flesta vana vid centrala väg- och gatuarbeten, som ju duggar tätt dessa dagar...

När Folkbladet når Björn Persson, regionchef på Eon, förklarar han att det måste ha blivit något fel på skyltningen. Något sådant långt arbete planeras inte, inte heller att det ska krocka med den annalkande Augustifesten. Efter lite rundringningar ringer han tillbaka:

– De stämmer att Södra Promenaden inte är framkomlig, men inte tillsvidare från den 12 augusti. Det var lite väl dramatiskt. Det handlar om natten mellan den 12-13 augusti, säger han.

Då ska fjärrvärmeledningar bytas på Bryggaregatan och upp över Södra Promenaden.

Så ni kommer inte påverka Augustifesten?

– Nej, det här är bara en natt.

Det här arbetet är den tredje etappen av ett större fjärrvärmearbete som Eon inledde i våras på Trozelligatan och Hörngatan, som då var avstängda i några veckor. Nu kommer alltså Södra Promenaden grävas upp där Bryggaregatan korsar promenaden. För att störa trafiken så lite som möjligt sker arbetet över natten. Björn Persson ursäktar om den felaktiga informationen och ska se till att rätt information kommer upp så snart som möjligt.