För femte året i rad kom på torsdagen och fredagen News 55:s seniorevent till Norrköping, den här gången i Värmekyrkan, i samarbete med PRO, SPF Seniorerna och SKPF. Målgruppen: 55-plussare.

En av utställarna var Femtiofemplus, som erbjuder hjälp i hem och trädgård, med rut-bidrag. De som arbetar här är pigga seniorer, som väljer själva hur många timmar i veckan de vill jobba.

– Det största benet är hemstädning. Det är många äldre, och många yngre mitt i karriären. Sedan har vi även storstäd, flyttstäd och vi hjälper till i trädgården, klipper gräs, beskär fruktträd, ansar buskar och rensar ogräs. Jag har även målare, som målar och tapetserar, säger Hannu Suomi, verksamhetsansvarig i Norrköping.

Artikelbild

| Hannu Suomi är verksamhetsansvarig på Femtiofemplus vars slogan är: "Vi underlättar din vardag". Han var på plats på seniormässan i Värmekyrkan.

– Vi har många äldre kunder som uppskattar att det kommer en äldre person som man kan prata med på samma nivå.

Länge bort i Värmekyrkan stod företaget Eloped som nyligen öppnat butik i Linköping, deras första i Östergötland.

– Eloped är vårt varumärke. Sedan heter de här promenadscooter, säger Carina Persdotter och visar på de tre varianter hon har med sig.

– Det här är vår mer lyxigare variant, säger hon om den största batteridrivna promenadscootern.

Artikelbild

| Välkommen till träffpunkterna! säger Gunilla Kern och Maria Ackerfors från träffpunkten på S:t Persgatan.

Hon berättar också om en liten resescooter, som man kan vika ihop och ha med sig om man ska flyga till Kanarieöarna eller åka tåg till Stockholm.

Många som använder promenadscooter är äldre som till exempel inte har körkort längre.

Artikelbild

| Carina Persdotter från Eloped i Linköping visade promenadscootrar.

– I och med att de går i mellan 15 och 17 kilometer i timmen krävs det inget körkort, och man kan köra med den på trottoar och gångväg.

De omfattas också av samma möjlighet att få 25 procents rabatt som elcyklar, genom miljöpremien.

Artikelbild

| Journalisten och författaren Magnus Höjer på seniormässan.

Aktivitetsledarna Gunilla Kern och Maria Ackerfors från träffpunkten på S:t Persgatan var på plats för att puffa för kommunens tretton träffpunkter.

– De lever i allra högsta grad. Vi har märkt att många tror att de inte finns kvar, eller att man måste vara medlem, eller att de bara är för pensionärer som är lite halvskröpliga, säger de.

– Alla är välkomna, oavsett var man bor i stan!

Träffpunkten på S:t Persgatan ska snart ha en spökfest med dans, en försenad halloweenfest.

Journalisten och författaren Magnus Höjer på scenen pratade om okända och kända Norrköpingsprofiler, med många roliga historier från förr, om Varg-Olle, och om populära Café Norrköping med Ragnar Dahlberg.