Det blev alltså så att budgetfrågan som skulle dryftas under måndagens kommunstyrelsemötet bordlades efter att oppositionspartierna röstat för en sådan – orsaken är att Kvartettens (S, L, C och KD) budgetförslag presenterades så sent. Nu skjuts detta istället till ett kommunstyrelsemöte som hålls måndagen den 10 december.

Moderaterna, Vänsterpartiet samt Miljöpartiet har presenterat sina budgetar men även SD arbetar nu med ett eget budgetförslag och därmed presenterar samtliga oppositionspartier egna budgetar.

– Ja, det kommer vi att göra. Vi har jobbat med den i några veckor nu och är på sluttampen, berättar oppositionsrådet Sandra Karlsson (SD) som tillägger att de kommer att presentera det senare under veckan.

Även SD säger sig ha drabbats av Kvartettens sena budgetarbete.

– Det var bra att vi fick till en bordläggning. Av naturliga skäl vill vi ju titta igenom den ordentligt och nu skulle vi sätta oss in i 134 sidor på mindre än tre timmar. Budgeten är årets viktigaste beslut och det skulle inte vara sjysst mot medborgarna att ta ett sådant beslut under dessa förutsättningar, avslutar Sandra Karlsson.