Men också den polisiära närvaron ska öka genom att inte bara områdespolisen utan all polis i yttre tjänst ska vara mer synlig i området. Och då inte bara genom att åka förbi i polisbilar då och då.

– Att "rulla" med bilen har föga effekt för att inte säga att det har låg effekt, det kan till och med skapa otrygghet enligt forskning, säger

Benjamin Prom, chef för områdespoliserna i Norrköping. Han menar att polisen inte behöver uppfinna hjulet igen utan att man tittar på effektivt polisarbete runt om i hela världen.

– Vi måste tänka om och attackera problemen från grunden, med tidiga insatser, brottsförebyggande arbete, informera i skolor och på andra ställen för att skapa ett tryggare samhälle, säger Benjamin Prom.

Ljuraparken har enligt Benjamin Prom "alltid" haft en viss social utsatthet och har upplevts som ganska osäker. Nu är tanken att polisen oftare på plats samtidigt som kommunen har i uppdrag att bygga bort de problem som går att bygga bort.

– Det är så vi har jobbat i Klockaretorpet, om man ser hur det var där 20115, 2016 är det en väsentlig skillnad i centrum och det är Hyresbostäder som byggt bort problemen. Nu kan alla vara ute och känna sig trygga, säger Benjamin Prom.

Det var söndagen den 28 oktober strax innan klockan 21.00 som polisen larmades till Ljuraparken efter att en 16-årig pojke blivit knivskuren.

Polisen har ännu ingen misstänkt för dådet, som rubriceras som mordförsök alternativt försök till dråp, och söker fortsatt efter vittnen till händelsen eller något som kan sättas i samband med den och som kan föra utredningen framåt.

Den 16-åriga pojken, som förlorat mycket blod, fördes till Vrinnevisjukhuset med ambulans där han opererades för sina skärskador.

Fler parker än Ljuraparken är utsatta, som Vasaparken dit polis och ambulans larmades efter att allmänheten larmat om en knivskuren man. Då lyckades polisen genom tips gripa en man som senare anhölls misstänkt för mordförsök. Misstankarna mot honom kvarstår även om åklagaren då ansåg att han inte längre behövde sitta frihetsberövad.

Om den händelsen har något samband med knivskärningen i Ljuraparken vet inte polisen, eller om det bara är närheten mellan parkerna och likheten med knivskärningarna.