Polisen slog till mot narkotikaliga

Sex personer åtalas misstänkta för grovt narkotikabrott, en för medhjälp. De ska under ett års tid ha sålt, eller främjat, försäljning av narkotika för närmare en miljon kronor.

Polisen slog till mot ligan på en "inköpsresa" till Stockholm. Vid efterföljande husrannsakan hittades ett skarpladdat vapen.

Polisen slog till mot ligan på en "inköpsresa" till Stockholm. Vid efterföljande husrannsakan hittades ett skarpladdat vapen.

Foto: Polisen / Handout

Åtal2019-11-12 21:00

En av de åtalade är en tidigare spelare i IFK Norrköping.

Den 35-årige mannen som tidigare spelat i IFK Norrköping åtalas även för grovt vapenbrott eftersom han haft en skarpladdad halvautomatisk  pistol med magasin och fem skarpa patroner i sitt hem.

Brottet bör enligt kammaråklagare Anna Hjort bedömas som grovt eftersom pistolen var skarpladdad och förvarades lättillgänglig i bostaden och förekommit i en kriminell miljö där det riskerade att användas  i samband med brott.

Tillsammans med de andra åtalade ska han bedrivit organiserad handel med kokain under 2018 och under januari 2019.

Polisen ska genom spaning slagit till mot ligan när de köpte in narkotikan från Stockholm och vid en husrannsakan ska man ha hittat det skarpladdade vapnet.

Åklagaren yrkar även på att flera av de åtalade, totalt fem män och två kvinnor, ska betala tillbaka sammanlagt runt två miljoner kronor som misstänks utgöra ett byta av brottslig verksamhet.

Det tros även en av de misstänktas bil, bilnyckel samt klocka göra.

Åklagaren yrkar även på att två av männen, en 26-årig man och en 37-årig man - båda hemmahörande i Serbien ska utvisas.

Tre av männen sitter fortfarande häktade efter att de greps i början av året. En 29-årig kvinna satt häktad i två veckor och en 51-årig kvinna i tre månader.

Den 35-åriga man som misstänks för grovtvapenbrott satt häktad under drygt en månad när han frigavs i mitten av mars.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!