Nytt hotell med skybar klart 2022

En skybar och en takterrass ska det finnas på Winn Hotel Groups hotell vid centralstationen i Norrköping.

Hotellet ska ligga i hörnet av Drottninggatan och Norra Promenaden.

Hotellet ska ligga i hörnet av Drottninggatan och Norra Promenaden.

Foto: Reflex arkitekter

Norrköpings kommun2019-12-06 06:45

– Det här kommer att bli det vassaste hotellet i Sverige när vi öppnar. Vi har hämtat inspiration från några av nutidens mest omtalade hotell när vi pratar om design och arkitektur, säger Anders Junger, vd för Winn Hotel Group, i ett pressmeddelande.

Hotellet ska ligga i hörnet av Norra Promenaden och Drottninggatan.

– Vi har länge sneglat på Norrköping och letat möjlighet att etablera oss där. I över tre år har Winn Hotel Group och Skanska tillsammans jobbat på detta. När vi nu får chansen blev det på ett strategiskt perfekt läge, precis vid Centralstationen och mitt i den stora stadsomvandling som pågår i Norrköping nu, säger Anders Junger.

Hotellet ska ha 210 rum, en stor konferensdel, bageri, co-workingytor, gym, kafé, skybar med brasserie och en open air bar på sommaren.

Winn Hotel Group driver idag tretton hotell i tolv städer under olika varumärken. Nyligen presenterades en satsning på ett stort cityhotell i Södertälje.

Nu väljar man att starta även i Norrköping. Winn Group ska äga och driva hotellet. Under vilket varumärke, som franchisetagare till någon hotellkedja, är ännu inte klart.

– Vi tror att detta kan bli den nya mötesplatsen i Norrköping med en skybar och takterrass som blickar ut över hela Norrköping. Vi är glada åt att få Winn Hotell Group som långsiktig operatör av hotellet, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare vid Skanska Sverige AB som bygger hotellet i Norrköping.

Nu återstår att få bygglov. Hotellet beräknas stå klart i början av 2022. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!